درد مچ پا
مچ پا دارای مفصل لولایی است و قسمتی است که پا و ساق پا به هم می رسند. مچ پا توسط شبکه ای از رباط ها و تاندون ها احاطه شده است. معمولا فشار زیادی به مچ پا وارد می شود و به همین دلیل تا حد زیادی مستعد آسیب دیدگی و جراحت است. گاهی اوقات حتی جزیی ترین جراحات، می تواند منجر به درد مچ پا یا منجر به درد ساق پا شود. در برخی موارد، درد مچ پا نیاز به رسیدگی سریع دارد.
درد مچ پا اغلب به دلیل بروز شکستگی یا پیچ خوردگی مچ پا ایجاد می شود و اغلب با تورم و کبودی همراه است. در صورت بروز هر آسیب مانند پیچ خوردن پا که ایجاد درد کند، (حتی درد جزئی)، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. درد مچ پا ممکن است بسیار شدید و یا خفیف باشد و یا ممکن است هنگام بلند کردن جسمی سنگین راه رفتن و یا هنگام دویدن احساس درد کنید. درد مچ پا همچنین می تواند نشانه ای از عفونت و یا یک بیماری خاص باشد و یا ممکن است فرد در اثر ورزش و فعالیت نامناسب دچار پارگی تاندون مچ پا شود.که در ادامه به بررسی علائم و علل درد مچ پا می پردازیم.
علت ها و دلایل
از علت درد مچ پا میتوان گفت اغلب در اثر رگ به رگ شدن مچ پا ایجاد می شود، اما بسیاری عوامل دیگر نیز در ایجاد درد می توانند نقش داشته باشند. در بسیاری موارد به استخوان ها، رباط ها، یا تاندون های مچ پاآسیب وارد شده است و باید به درمان در رفتگی مچ پا توجه شود. سایر علل درد مچ پا شامل موارد زیر هستند:
ضعف و سستی مچ پا
نقرس
التهاب و یا پارگی تاندون آشیل
شکستگی
سندرم تونل تارسال (فشار به عصب)
عفونت های ویروسی یا باکتریایی
عدم جایگیری صحیح استخوان ها
انواع آرتروز که ممکن است باعث ایجاد درد مچ پا شوند، عبارتند از:
آرتریت روماتوئید
آرتروز استخوان
ورم مفاصل پسوریاتیک
آرتریت نقرسی مزمن
آرتریت سپتیک
شناخت علت درد مچ پا، درمان صحیح آن را ممکن می سازد. برخی افراد آسیب های جزئی به مچ پا را جدی نمی گیرند و به پزشک مراجعه نمی کنند و سعی می کنند خودشان با درمان خانگی علایمی مثل درد، ورم مچ پا و قرمزی مچ پا را کاهش دهند. در اثر عدم تشخیص و درمان صحیح، آسیب اصلی به درستی درمان نخواهد شد و باعث می شود مچ پا در اثر صدماتی که در آینده ممکن است به آن وارد شود، بسیار حساس شود.